Blog archives

Paris

louvre (19k image)

Ben zojuist weder gekeerd uit het wonderschone Parijs. Uiteraard heb ik het Louvre, het Mus’e d’orsay en Centre Pompidou gezien, maar vreemd genoeg ben ik ook midden in een heilige mis in de Notre Dame terechtgekomen en in de kantine van de Universiteit gegeten, waar een man opeens moordneigingen kreeg (of was het toch een aanval van epilepsie?). Ook ben ik een zwerfster tegengekomen op straat die me telkens probeerde te kussen (en zwaar beledigd was toen ik ‘ne me touche pas!’ riep) en was er een man in de bus die niet wist waar de wc was en daarom maar in het trapje naar de wc (!) ergens in een hoekje zijn rits open deed en tegen een luik aan begon te plassen. Tot zover de vreemde belevenissen, morgen wellicht de euforische ervaringen bij het zien van de prachtige impressionistische werken in het Orsay en de oude Griekse en Romeinse beelden in het Louvre.

Add a comment