Blog archives

Annie

Een van mijn favoriete popliedjes aller tijden is Heartbeat, van de Noorse popzangeres Annie. Ik heb het minstens honderd keer over mijn stereo laten knallen en toch wordt het niet saai. Ik ben trouwens niet de enige die er zo over denkt: het tijdschrift Pitchfork verkoos Heartbeat al eerder tot single van het jaar (scroll naar beneden) en het kwam zelfs tot een zesde plaats in hun lijst van beste singles van de afgelopen vier jaar.

Nu probeer ik al maanden het nummer gedraaid te krijgen in de disco. Talloze aanvragen en smeekbedes bij de DJ ten spijt, het lukt maar niet. Ik ben al overgegaan tot de tactiek om iedereen die ik maar vaag ken in de disco te vragen of zí­j het dan maar aanvragen omdat het anders wel erg genant wordt als ik er telkens weer sta.

Toch kom je het nummer ook wel eens tegen zonder dat je daar om vraagt: gisteren stond ik in de fitness mijn conditie op peil te brengen op het ski-apparaat toen ik plotseling, tussen alle pomp-muziek die ze meestal daar draaien, opeens een remix van Heartbeat hoorde. Wauw! U snapt: mijn dag was weer helemaal goed, en voortaan ga ik niet meer naar de disco op Zaterdagavond, maar naar de fitness.

Add a comment