Blog archives

Kopieerheffing

De lobby van de muziekindustrie heeft weer toegeslagen: vanaf 1 Januari komt er een heffing op MP3-spelers en DVD-recorders. Een iPod kan bijvoorbeeld wel 25 euro duurder worden. Dat er ook mensen zijn die legaal muziek downloaden of mischien wel DVD’s branden die ze zelf hebben gemaakt (zoals ondergetekende) wordt uiteraard even vergeten: die mensen zouden tenslotte iets kunnen doen ‘wat niet mag’ en moeten daarom maar voor de zekerheid betalen. Consumenten worden niet serieus genomen en al schuldig van piraterij bevonden voordat ze het tegendeel kunnen bewijzen. Op Webwereld is inmiddels al een levendige discussie losgebarsten.

Overigens zal de maatregel er alleen maar ervoor zorgen dat mensen hun MP3-spelers in Duitsland kopen: de heffing wordt alleen nationaal ingevoerd.

Add a comment