Blog archives

Linkse weblogs

1 comment

Interessant om te zien hoe de weblogs van de kopstukken van de twee linkse partijen van elkaar verschillen. Jan Marijnissen post op z’n weblog dat het een lieve lust is, soms wel tien stukjes op een dag, meestal vrij kort en, helaas, nogal rolbevestigend omdat het grootste gedeelte van de stukjes voornamelijk in de categorie ‘Minister X zegt dit: schande!’ is. Bij elk bericht is er uiteraard ook ruimte voor discussie, waar veel gebruik van wordt gemaakt.

En juist die ruimte voor de discussie lijkt een groot probleem te zijn voor Femke Halsema. Was ze half September nog heel vrolijk elke dag aan het posten, sinds dat er nogal extreme taal bij de reacties wordt geplaatst heeft ze al twee keer een lang bericht geplaatst waarin ze mensen oproept om eens op te houden met het gedoe en is het nu wat rustiger.

Maar waarom Femke wel en Jan niet? Goede vraag, Halsema zegt zelf al dat haar stukjes voor discussie kunnen zorgen, ze zijn ook vaak een heel stuk langer dan de stukjes van Marijnissen. En omdat ze zo lang zijn ze er ook minder, en kunnen mensen op minder plaatsten reageren waardoor er mischien in één stukje meer discussie ontstaat? Feit is dat de stukjes van Halsema wat minder zwart-wit dan die van Marijnissen. En dat is blijkbaar stof voor discussie.

Add a comment

1 comment