Blog archives

Gratis downloaden voor het goede doel?

Op zich lijkt het een goede ruil: teken een petitie van Make Trade Fair en ontvang als dank gratis een liedje van download.nl in het kader van de nationale download dag. Harstikke leuk allemaal, tot je ontdekt dat je dat liedje maar vijf keer mag beluisteren. Dat is toch wat minder. En als je betaalt wordt het nog gekker: je kunt het liedje namelijk alleen maar downloaden als een WMA (Windows Media-formaat) wat natuurlijk niet werkt op een Mac of een Linux-systeem. En wat nog veel erger is: je kunt het niet op je iPod zetten! Tsja, zo gaat de lol er natuurlijk wel een beetje vanaf. Bovendien doet de site het niet bepaald in Firefox.

Dan kun je beter downloaden bij eMusic. Daar krijg je gewoon MP3’s (die je kan branden, op je iPod zetten of kan uitlenen aan je vrienden), zoals van Van Morrison, Spoon en Sufjan Stevens.

Add a comment