Blog archives

Blender

1 comment

Goat boy sun

Ik heb in het weekend een beetje geƫxperimenteerd met Blender, een gratis open-source 3d pakket. Mijn broertje wilde wat doen met 3D, en aangezien ik zelf al een lange tijd Blender wilde uitproberen leek me dat een goede gelegenheid om het pakket zelf ook te leren. Ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben: de interface is een beetje wennen, maar als je na een tijdje wat sneltoetsen uit je hoofd weet doet het pakket (zeker voor eenvoudige handelingen) niet onder voor professionele pakketten, die vaak wel een paar duizend euro kosten. Je kunt Blender ook gebruiken in combinatie met Yafray, een open-source pakket om mee te renderen.

De afbeelding hierboven is trouwens van de film The Goat, The Boy And the Sun, een korte (20 minuten) animatiefilm van Martin White die hij helemaal alleen maakt met behulp van open-source software. Hij maakt z’n afbeeldingen in The Gimp, z’n modellen in Blender en rendert het allemaal in Yafray. Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat. Voor wie meer wil weten: hier is nog een interview.

Add a comment

1 comment