Blog archives

Comic Sans MS

Er zijn maar weinig dingen waar ik als vormgever een grotere hekel aan heb dan Comic Sans MS, u weet wel, dat vrolijke lettertype wat de school van uw zoon/dochter gebruikt voor zijn brieven. Op zich heb ik niks tegen het lettertype, maar wél tegen het gebruik ervan. Als iemand het gebruikt voor z’n stripwinkel, of voor een peuterspeelzaal, vooruit. Het probleem is echter dat mensen het tegenwoordig gebruiken voor serieuze zaken: de Gemeente Nijmegen gebruikt het zelfs voor haar officieële documenten. Sorry, maar dat kunnen we toch niet meer serieus nemen?

Nu is er al een groep mensen die Comic Sans willen verbannen en prachtige stickers plakt op alles wat Comic Sans is. Die stickers had ik echter nog niet ontdekt toen ik laatst in Amsterdam was en bijna omviel toen ik toevallig dit naambordje zag:

comicsans2.jpg

AAAH! Dit is toch ronduit zielig? Een groot bedrijf, Dyson, van die stofzuigers zonder zak, die zichzelf prijzen om hun design en zelfs een prijs hebben voor goede ontwerpen hebben een metalen naamplaatje in Comic Sans. Vergelijk het eens met de andere bedrijven die in hetzelfde pand zaten:

comicsans1

Inderdaad, dat zijn correcte naamplaatjes. Is Dyson tegenwoordig bezig met een infantilisatiecampagne? Willen ze hun stofzuigers ook gaan slijten aan kleuters? Ik snap het werkelijk niet.

Om het dan maar gelijk helemaal over de top te gooien ben ik mensen vast voor geweest. Hieronder het meest afgrijselijke misbruik van Comic Sans wat ik me kan voorstellen.

uitvaart.png

Add a comment