Blog archives

De Nederlandse dummy-tekst (Lorem Ipsum) generator

9 comments

dummytext.png

Zoals u waarschijnlijk wel weet ben ik (ondermeer) vormgever en maak ik nog wel eens een website. En als je zo’n website maakt heb je vaak behoefte aan wat willekeurige tekst om er snel in te plakken. Daar is zelfs een speciale tekst voor, die door vormgevers over de hele wereld wordt gebruikt: Lorem Ipsum, van de klassieke schrijver Cicero.

Nu is het zo dat Lorem Ipsum na een tijdje wat gaat vervelen en daarom kwamen andere mensen al snel op het idee om ook andere teksten te gaan gebruiken, zoals bijvoorbeeld de mensen van dit tooltje die ondermeer een libretto uit Verdi’s Aida, een boek van Kant en het Dada-manifest van Tristan Tzara gebruiken als bron.

Maar zou het niet aardig zijn om, voor Nederlandse websites, ook Nederlandse teksten te gebruiken? Absoluut, maar helaas, zo’n tooltje bestond nog niet. Dus ben ik zelf aan de slag gegaan met als resultaat de Nederlandse dummy-tekst (Lorem Ipsum) generator. U heeft maar liefst vijf teksten tot de beschikking, waaronder Max Havelaar van Multatuli, Camera Obscura van Nicolaas Beets en De Roos van Dekama van Jacob van Lennep.

Dus als u zich ook verveelt met Lorem Ipsum: gebruik voortaan literatuur uit uw eigen vaderlandse geschiedenis!

Add a comment

9 comments