Blog archives

Poesjes in plaats van CAPTCHA

6 comments

Poesje

Wordt u ook gek van CAPTCHA? U weet wel: van die wazige vreemde woorden die u moet overschrijven als u ergens wilt inloggen of iets plaatsen? Ze zijn bedoeld om er zeker van te zijn dat u een mens bent, en geen spamrobotje. Helaas is het zo dat de meeste van deze robotjes steeds slimmer worden, en daarom worden de teksten ook steeds waziger totdat je uiteindelijk wordt geblokkeerd van je favoriete site omdat het systeem ervan overtuigd is dat je een computerprogramma bent. Frusterend.

Gelukkig is er nu een geniale oplossing: poesjes in plaats van CAPTCHA. Als u op het weblog van Oli komt en u wilt commentaar leveren op een van zijn stukjes hoeft u geen teksten meer over te typen, maar moet u klikken op drie schattige poesjes die tussen zes andere babydieren zitten. De meeste mensen hebben daar geen moeite mee, maar computerprogramma’s wel.

Add a comment

6 comments