Blog archives

Wat voor eikel bent u?

eikel2.jpg

U heeft het ongetwijfeld gemerkt: de landelijke overheid heeft een nieuwe manier gevonden om de jongeren van tegenwoordig te bereiken: door ze uit te schelden voor eikels.

Wat een compleet belachelijk initiatief. Op de eerste plaats werkt dit natuurlijk volkomen averechts, in plaats van dat ze gewoon het geld uitgeven om fatsoenlijke campagnes te maken met duidelijke informatie denken ze jongeren te gaan bereiken door ‘hun taal te gaan spreken’ en ze voor eikels uit te schelden. Elke gemiddelde jongerenonderzoek kan u vertellen dat het laatste wat je moet doen om jongeren te bereiken ‘hun taal proberen te spreken’ is, want je loopt altijd hopeloos achter.

Op de tweede plaats is het tevens belangenverstrengeling. De eikelsite wordt namelijk gehost bij MSN, deel van Microsoft. je zou toch zeggen dat de overheid met dat miljoen wat ze hebben uitgegeven aan deze site wel gewoon zelf een site had kunnen opzetten in plaats van een MSN-template te copy-pasten met hun eigen informatie (die MSN dan ook nog eens, vrij ironisch, in de categorie ‘Entertainment‘ plaatst, samen met reclame voor King Kong, de bioscoopagenda en ringtones). Ze moeten toch met een paar duizend euro wel klaar zijn geweest, zeker omdat ze niks hebben uitgegeven aan vormgeving (want dat heeft MSN al gedaan).

Daarom dus volkomen terecht dat de SP de anti-site Wat voor eikels zijn jullie? heeft gelanceerd.

Add a comment