Blog archives

Droom

Ik had vannacht een werkelijk bijzonder vreemde droom. Mijn huis vloog in de brand en ik probeerde zo snel mogelijk naar buiten te komen met mijn huisgenoten. Daar aangekomen belde ik 112 en vervolgens kreeg ik ongeveer dit te horen:

Welkom bij 112, daar red je levens mee! Heeft u wel een goede verzekering afgesloten? Bij Interpolis kunt u een geweldige verzekering afsluiten, voor brandschade, ongevallen en medische calamiteiten! Wij hebben nu een geweldige aanbieding! Druk ‘1’ in het hoofdmenu voor een fantastische all-in-one aanbieding! Druk op 2 als u een gratis folder wilt ontvangen van VGZ verzekeringen. Druk op 3 als u lid wilt worden van het Rode Kruis. Druk op 4 als u een brand wilt rapporteren.

Ik drukte op ‘4’.

Voordat u een brand wilt rapporteren kunt u wellicht gebruik van maken van een fantastisch aanbod: een brandblusser van Brandweg voor slechts 30 euro!

En zo ging het nog even door. Maar liefst twee en een halve minuut! Uiteindelijk kreeg ik een telefoniste aan de lijn die ik schreeuwend vertelde dat ik geen reclame wilde horen maar dat de brandweer mijn huis moest komen blussen! De vrouw reageerde geïrriteerd en zei dat ik niet zo moest zeiken, want 112 moest tenslotte betaald worden en anders moest ik de brand maar zelf gaan blussen.

Verschrikkelijk, toch? Ik hoop maar niet dat mijn dromen voorspellend zijn…

Add a comment