About this site

Auteursrecht

De tekst en afbeeldingen op haykranen.nl en 365dagenhay.nl zijn gelicenseerd onder een Creative Commons licentie. In dit geval is dat de Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie.

Uitzonderingen

De Creative Commons-licentie geldt niet voor de vormgeving van deze site, het haykranen.nl en 365dagenhay.nl logo en afbeeldingen die zijn geciteerd van andere bronnen (zoals bijvoorbeeld een aantal foto’s op het weblog). Bij inhoud die niet onder de Creative Commons-licentie valt staat over het algemeen de originele bron en licentie aangegeven. Bij inhoud die niet onder een Creative Commons (of andere vrije) licentie valt ben ik er van uit gegaan dat het over te nemen is onder het citaatrecht.

Gebruik

Deze licentie geeft u het recht om de teksten, afbeeldingen en andere media van deze sites te gebruiken, zolang u een link naar mijn site terugplaatst (of mijn naam en de URL van mijn website vermeldt als het gaat om een medium anders dan het internet), het alleen gebruikt voor niet-commercieële doeleinden en (als u het wijzigt) het onder dezelfde licentie uitgeeft.

Een voorbeeld: stel dat u een van mijn liedjes op uw site wilt gebruiken, zet dan op de pagina waar u ze gebruikt op een duidelijke plek een zin als:

“Eeuwig September” door Hay Kranen / CC-BY-NC-SA.

Met een link terug naar de originele pagina.

Mocht u het liedje op een cd branden en gratis (het is een niet-commercieële licentie, dus u mag ze niet verkopen) uitdelen aan uw vrienden, zet dan op het hoesje:

“Eeuwig September” door Hay Kranen / CC-BY-NC-SA / www.haykranen.nl

Deze voorbeelden kunt u natuurlijk ook gebruiken als u tekst, foto’s of andere dingen overneemt.

Waarom?

U vraagt zich wellicht af waarom iemand de moeite doet om een dergelijke licentie te gebruiken. Wel, op veel van de informatie die u op het internet tegenkomt rust auteursrecht. Zomaar ‘knippen en plakken’ van informatie is officieel niet toegestaan, zelfs niet als het alleen bedoeld is voor niet-commercieel gebruik. Als u dus een willekeurig plaatje van het net afhaalt, en dat ergens voor gebruikt dan bent u dus feitelijk in overtreding van de wet. Dat dit een ingewikkelde en vaak vreemde situatie is, zeker als het om niet-commercieel gebruik gaat, wordt voor steeds meer mensen duidelijk.

Daarom bestaat er zoiets als een Creative Commons-licentie: de licenties zijn bedoeld als alternatief tussen ‘Alle rechten voorbehouden’ en ‘Doe er mee wat je wilt’.

Als u meer wilt weten over Creative Commons kijk dan op de Nederlandstalige website. Als u iets van mijn website voor commercieële doeleinden wilt gebruiken dan moet u eerst mijn toestemming vragen. Neem in dat geval contact met me op.

Overigens, u mag ook contact met me opnemen als u iets overneemt voor niet-commercieel gebruik. Ik ben altijd benieuwd hoe en waar mensen mijn materiaal hergebruiken.

In English

Text and images on this site and 365dagenhay.nl are released under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike license.

The design of this website and 365dagenhay.nl, the haykranen.nl and 365dagenhay.nl logo and the images on my weblog (unless stated otherwise) are not released under a Creative Commons license and fall under normal Dutch copyright laws.

Reuse of (parts of) my website for commercial purposes is only allowed with my explicit permission. To get permission, please contact me.

Browsers

Haykranen.nl is ontworpen voor browsers die voldoen aan de richtlijnen van het W3C en is geschreven in HTML5. Browsers waar deze site in getest is en goed in functioneert: Chrome, Firefox, Opera, Safari en Microsoft Internet Explorer (vanaf 7.0). Voor meer informatie over de vormgeving zie hier.

Bronnen

Enkele van die kekke kleine icoontjes op het weblog komen van dit setje van Timothy Groves, gelicenseerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-Gelijkdelen 2.5 licentie. En ik gebruik ook wat icoontjes van dit setje, gelicenseerd onder Creative Commons Naamsvermelding 2.5