Blog archives

Goede snelle recepten met weinig ingrediënten

2 comments

Ik heb een aantal simpele snelle recepten met weinig ingrediënten van deze geweldige thread op Metafilter vertaalt naar het Nederlands. Veel kookplezier!

Snelle noodles

noodles * courgette * evt. kip * evt. roerbaksaus

Kook noodles. Roerbak courgette, eventueel met kip. Voeg de noodles toe en eventueel een roerbaksaus.

Pasta met Boursin en erwten

pasta * boursin * erwten

Kook pasta. Giet af, maar bewaar een kopje van het water. Meng pasta met de Boursin en (ontdooide) erwten. Voeg het kookwater toe voor een iets dunnere saus.

Pasta met kip en tomaten

pasta * kip * tomaten * knoflook * verse basilicum

Kook pasta al dente. Bak kipfilet. Fruit wat knoflook in olijfolie, en voeg dan tomaten en verse basilicum toe en uiteindelijk de kip en pasta.

Gnocchi met pesto

gnocchi * pesto * halve ui * 1-2 teentjes knoflook * 1 deel balsamico azijn * 3 delen witte wijn

Kook gnocchi volgens verpakking. Fruit een uitje en knoflook. Voeg de gnocchi toe samen met wat balsamicoazijn en wat witte wijn. Laat de wijn inkoken en breng op smaak met peper en zout.

Geitenkaas en rozijnencurry

2 kopjes witte rijst * geitenkaas * 2 handjes rozijnen * rode aardappelen * halve rode ui * blikje kokosmelk * kerrie, chili, paprikapoeder

Snipper ui en snij de aardappels in blokjes. Bak aardappels en ui en olijfolie. Voeg kokosmelk toe, samen met de kruiden. Voeg de rijst toe, laat sudderen voor 8 minuten. Voeg dan de rozijnen en verkruimelde geitenkaas toe en laat nog een minuutje pruttelen.

Chinese tomaten met ei

1 middelgrote tomaat * 2 eieren * rijst * evt. halve ui

Snij tomaat en ui in blokjes. Wrijf een pan in met olie en kook de tomaten in een bodempje water zodat het net niet aanbrand. Voeg een beetje suiker toe. Haal de tomaten uit de pan. Maak roerei. Terwijl de eieren nog zacht zijn voeg je de tomaten toe en meng met de eieren voor een paar seconden. Serveer met rijst.

Ook leuk voor korte recepten, en als u op Twitter zit: tweetrecepten: Recepten in 140 karakters.


Add a comment