Blog archives

Onwetendheid zorgt voor lange rijen

9 comments

Alle studenten moeten aan de OV-chipkaart. En snel een beetje, want na 31 januari kunnen ze anders niet meer met de trein.

Nou hebben ze bij de Albert Heijn op het centraal station in Utrecht speciaal voor dit doel OV-chipkaart oplaadapparaten neergezet. En daar staan lange, lange rijen. Dit stond er bijvoorbeeld vanmiddag rond een uur of 13.00:

Maar de grap is: die mensen hoeven daar helemaal niet te staan, want bij kaartautomaten kunnen ze hun OV-chipkaart ook gewoon opladen. Dit zijn die bewuste kaartautomaten, ongeveer tien meter verder op:

Daar staan inderdaad geen rijen. Waarschijnlijk morgen wel, als iedereen deze blogpost heeft gelezen. Dus ik zou nog maar snel even naar het station gaan nu niemand het nog weet.

Naschrift

Zoals verschillende mensen hier beneden opmerken kun je bij de NS-automaten blijkbaar niet het ‘reisproduct’ ophalen wat je als student nodig hebt. Maar ik vraag me wel af hoeveel van die mensen in die rij dat ook aan het doen zijn en niet gewoon hun kaart aan het opladen zijn..

Add a comment

9 comments