Blog archives

Dozen

dozen (7k image)

De ‘turbine hall’ van de Tate Modern in Londen wordt elk jaar opnieuw ingericht door een kunstenaar. Eerder was er al een gigantische zon te zien (waar de suppoosten blijkbaar ziek van werden) en een gigantische spin. Het nieuwste project in de turbine hall is een collectie van veertienduizend kartonnen dozen, opgesteld door kunstenaar Rachel Whiteread. Ze werd gefascineerd door kartonnen dozen toen ze een doos vond op haar moeders zolder waar ze vroeger haar speelgoed in bewaarde. Daarna ging ze de straten op om overal kartonnen dozen vandaan te halen. Het vullen van de hal was volgens Whiteread ‘een gigantische uitdaging’.

Als u toevallig in Londen bent (of dit jaar nog komt): de toegangsprijs van de Tate Modern (net zoals alle andere grote musea in Londen) is helemaal niks.

Add a comment