Blog archives

Reef

14735 (14k image)

Ik was vandaag op de Streetrave die het Nijmeegs Platform hield tegen het kabinet Balkenende-II. Allemaal heel spannend enzo, een stuk of tweehonderd voornamelijk jonge mensen die een beetje door de stad heen liepen, terwijl er een paar hele harde gabbermuziek door tot soundsystem omgebouwde kliko’s en koffers lieten horen. Het onderwerp was blijkbaar het kabinet Balkenende-II, maar afgezien van een spandoek ‘Nijmegen tegen Balkenende!’ was er eigenlijk weinig van te merken dat het daar over ging.

Een demonstratie is natuurlijk maar saai zonder rellen, gelukkig waren er een paar NEC-hooligans en een paar dronken zwervers (en wellicht ook een paar echte demonstreerders) die daarom het Keizer-Karel Plein (het belangrijkste verkeersknooppunt van de stad) een half uurtje hebben bezet. Een beetje ruzie met de politie, en een hoop geirriteerde automobilisten waren het gevolg.

Grappig is echter dat de protesteerders zelf dit toch anders zagen, als je tenminste de berichten op IndyMedia moet geloven. Volgens de site hebben ‘300 tot 400 mensen’ het plein geblokkeerd, terwijl de politie de gehele groep ‘hardhandig uit elkaar heeft geslagen’. Wat daar precies mee bedoeld word is mij enigzins onduidelijk, er waren een stuk of 5 politiemannetjes op fietsen die tegen de mensen zeiden dat ze maar wat meer naar achteren moesten, en er waren inderdaad wat vechtpartijtjes, maar dat stelde werkelijk niks voor. Maar goed, het klinkt natuurlijk op die manier al een heel stuk spannender dan de samenvatting die ik hierboven heb geschreven. De mens houd van overdrijven.

Add a comment