Blog archives

Venlo

Ik ben op dit moment bezig met het bouwen van een zogenaamde Theremin (een van de eerste elektronische muziekinstrumenten, werkend met magnetische velden), daar heb je een hoop hele kleine elektronische componenten voor nodig. Nu, hier in de stad hebben ze die niet allemaal, dus moest ik laatst naar Venlo om er een aantal op te halen.

Ik was het even vergeten, maar toen ik uit het station liep kwam er een bepaalde gedachte bij me op die ik al een tijdje niet meer had bemerkt: wat is Venlo toch een vreselijke stad. Het grootste deel van de stad is platgebombardeerd tijdens de oorlog en is vervangen door de meest afzichtelijke nieuwbouw. De mensen spreken allemaal een heel lelijk dialect (als u dacht dat plat Amsterdams en Maastrichts lelijk en onverstaanbaar waren: ga naar Venlo!) en de mensen zelf zijn ook allemaal even chagrijnig en irritant. Werkelijk, ik kan me goed voorstellen dat je hier alcoholist word en naar de ALDI gaat om daar je dagelijkse portie Brouwmeester te kopen. En uiteindelijk bleek dat ze het gewraakte onderdeel niet eens hadden bij ‘Bauer’ aan de Parade. Dus moest ik naar het dertig kilometer verderop gelegen Roermond. En wat schetst mijn verbazing wat ik daar aan tref? Een mooi centrum, aardige mensen die wél verstaanbaar zijn en een algehele sfeer die vele malen beter is dan Venlo.

Moraal van dit verhaal? Tsja.. Uh… Nou, fijn 2004 zal ik maar zeggen.

Add a comment