Blog archives

Rotondekunst

Vandaag foto’s wezen maken van Nijmegen voor de toekomstige ‘Nijmegen voor objectieve mensen’ site en boek. Onder andere het ‘meest lelijke rotondemonument van de stad’ gefotografeerd, op de rotonde bij de Daalseweg, en uiteraard ook het Erasmusgebouw. Over dat rotondemonument is een hoop te zeggen, qua lelijkheid dan, beneden heb ik een kleine schets (ja, in Paint, dus lelijk) gemaakt. De ‘D’ staat voor een afbeelding van de duivel en de ‘M’ voor Maria. De twee grijze platen zijn van beton en er zit allemaal vieze groene aanslag op. De afbeeldingen van de Duivel en Maria zijn van een werkelijk adembenemende lelijkheid, en het geheel zorgt alleen maar voor een depressieve sfeer op de (verder best leuke) rotonde.

Er zijn al acties geweest, iemand had op een gegeven moment actieposters opgehangen (op het monument zelf!) over de ‘zichtvervuiling’ die het monument veroorzaakte. Maar tot op heden blijft het er staan. Zodra de foto’s zijn ontwikkeld zal ik uiteraard hier een plaatje neerzetten, dan kun je zelf oordelen.
monu (4k image)

Add a comment