Blog archives

Dieven

Vanavond, acht uur, het journaal opent met het nieuws dat ons nu al dagen in de greep houd: de twee supermarktmedewerkers die worden aangeklaagd omdat ze een dief hebben "mishandeld". Tien minuten lang worden ons de implicaties van dit geweldige nieuwsfeit onder de aandacht gebracht, terwijl normaal gesproken dit soort nieuwtjes meestal niet verder komen dan de "grappige berichtjes" op pagina 7 in de krant, naast "vrouw van 110 naar houseparty" en "leeuwentemmer opgegeten door eigen leeuw". Het nieuwsitem komt nu natuurlijk extra "van pas" vanwege de afschuwelijke moord op René Steegmans in Venlo. Het is echt een Telegraaf-item: "bij René deden ze niks, en als ze nu wél iets doen dan worden ze gewoon in de cel gegooid. Het is een grof schandaal! Als Pim nog had geleefd dan… Het ligt natuurlijk allemaal een stuk gecompliceerder en genuanceerder, zoals dat vrijwel altijd het geval is, en een link tussen deze twee dingen leggen is een beetje onzinnig, daar beide situaties naar mijn inzien nogal verschillend zijn. Maar goed, het journaal heeft nieuws nodig, de kranten schrijfmateriaal, enzovoort.

Add a comment