Blog archives

Vierdaagse

Ja, het is weer (*zucht*) vierdaagse in Nijmegen. Wat betekent: een stadscentrum dat omgebouwd is tot mega-attractiepark met op elke hoek van de straat biertaps, shoarmastalletjes en stalletjes waar je knipperende brillen en rendierhorens kan kopen. In de stad komen is bijna niet mogelijk, er uit komen al helemaal niet, en de hele dag wordt je aangeklampt door Duiters en Engelsen die vragen waar de coffeeshops en/of klompenwinkels toch zijn. En nee, niet alleen wandelaars komen naar Nijmegen, ook feestgangers, want er zijn ook een hele week allerlei geweldige bands voor niks te zien, zoals bijvoorbeeld artistieke hoogvliegers als Kane, Di-Rect en natuurlijk de onvermijdelijke Kelly Family.

Voorgaande jaren vluchte ik altijd de stad uit naar andere oorden tijdens deze periode, maar helaas lukte dat dit jaar niet. Goed, ik blijf maar gewoon een week lang binnen zitten en koop bij de supermarkt maar veel magnetronmaaltijden voor de hele week zodat ik in ieder geval niet naar buiten hoef.

Helaas ontkom ik daar niet al het loopgeweld mee, want de wandelaars komen ook door mijn straat heen. (nogmaals diepe *zucht*)

Add a comment