Blog archives

Shampoo

Al weken, zo niet maanden lang, word ik geplaagd door een probleem dat elke avond plaatsvind als ik onder de douche sta.

Welnu, er staan drie flessen shampoo in de douche waar ik tot vanavond geen wijs uit kwam. Alledrie de flessen komen van de HEMA, en alledrie hebben ze een ander opschrift en zit er een andere soort shampoo in. Aangezien ik ‘iets’ met ontwerp studeer ben ik uiteraard geintereseerd in het ontwerp van de flessen, maar dat levert een probleem op. Op de eerste fles staan twee woorden onder elkaar: ‘Vet’ en ‘Gras’. De inhoud van de fles is groen. Eerste gedachte: De HEMA heeft een leuke manier gevonden om haarsoorten te koppelen aan bepaalde ingredienten die mischien, maar waarschijnlijk niet, zijn opgenomen in de formule van de shampoo. Dan volgt de tweede fles, deze is geel, en hier op staat ‘Normaal’ en ‘Normal’. Dat is vreemd. Geen ‘Normaal / Abrikoos’, of desnoods ‘Normaal / Geel’? Bij de derde fles is het probleem compleet: hierop staat ‘Anti-Roos’ en ‘Anti-Peridiculum’ of iets dergelijks. Hé?

Zoals ik al zei, ik sta in de douche zodat ik me er niet erg lang mee bezighoud, maar aangezien ik elke dag toch wel een aantal minuten in de douche verpoos kon ik het vanavond niet langer uithouden en bekeek ik de flessen wat beter. En plotseling bekomt me een gevoel van vreselijke stupiditeit.

Want het tweede woord op de flessen is natuurlijk gewoon hetzelfde, maar dan in het frans.

Add a comment