Blog archives

Bush

accesdenied (1k image)

Aangezien vrijwel iedereen buiten de Verenigde Staten een hekel heeft aan George W. Bush leek het hem geen onaardig idee om daarom maar alle mensen van buiten de USA te blokkeren als ze zijn website willen zien. Bezoekers van buiten de VS (dus ook een ‘bondgenoten’ als Nederland of Groot-Britannië) krijgen een pagina te zien waarop een ‘Acces Denied’ mededeling wordt gegeven.

De enige verklaring die door de webmaster van georgewbush.com wordt gegeven is dat men dit heeft gedaan vanwege ‘veiligheidsmaatregelen’. Dat men hiermee het bijvoorbeeld buitenlandse journalisten onmogelijk maakt (zonder eerst allerlei omslachtige dingen te doen) om informatie over de presidentskandidaat uit de eerste hand te verkrijgen wordt hier blijkbaar mee vergeten.

Desondanks is het nog steeds, via een omweg dus, mogelijk om de site te bezoeken via een zgn. proxy-server. Hiermee kun je de website bekijken via een Amerikaanse ‘tunnel’ waardoor de site wel te bezichtigen is. Dit gaat ontzettend langzaam, maar de site is zo wel te bekijken.

Meer over dit onderwerp bij de BBC, WebWereld en NetCraft

Add a comment