Blog archives

Endandit

Wel eens gehoord van de zogenaamde ‘En Dan Dit…’ rubriek van Teletekst, te bekijken op pagina 192? Het zou een plaats moeten zijn voor ‘luchthartige’ stukjes over mensen die per ongeluk een miljoen euro overmaken aan iemand, katten die rekensommetjes oplossen, wetenschappers die onderzoeken hoe lang je het beste een ei kan koken en meer van dat soort ongein. Het valt me echter de laatste tijd op dat er steeds minder van dat soort berichten op worden gezet, en steeds meer serieuze nieuwsfeiten die nergens anders op teletekst een plaats krijgen.

Zo is er vandaag een stukje over een RSI-congres in Ede waar de genodigden hebben afgesproken de term RSI niet meer te gebruiken omdat die te breed is geworden en ook allerlei andere klachten over armen, schouders en nek bevat. Daarom stellen ze voor om in plaats daarvan mensen in te delen bij een van de 23 subsecties van de ‘CANS-aandoeningen’, die staan voor Complaints of Arm, Neck and Shoulders.

Ik snap het niet. Moet ik hier nu dijenkletsend over de grond rollen van het lachen? Of op z’n minst een glimlach van krijgen? Het is gewoon een nieuwsfeit, en zeker geen grappig verstrooiend nieuwsberichtje.

Zouden ze dit bericht gewoon onder de aandacht willen brengen en het daarom maar daar plaatsen? Of zou de huidige serieuze toestand waarin de wereld verkeert zo serieus zijn dat ze daarom zelfs in de verstrooiende nieuwsrubrieken alleen maar serieus nieuws kunnen plaatsen?
Wie het weet mag het zeggen.

Add a comment