Blog archives

Lief

liefzijnbutton (16k image)

De huidige toestand in het land roept bij mij, afgezien van afschuw en angst, vooral een vreemd gevoel op ‘iets te moeten doen’. Iets wat kan helpen de huidige, zoals men dat noemt, ‘spiraal van geweld’ te doorbreken. De vraag is alleen: wat?

Je kan natuurlijk een button maken, zoals ik hierboven heb gedaan, alhoewel dat mischien niet de juiste toon treft. Je kan natuurlijk ook publiekelijk afstand nemen van al je autochtone medelandgenoten die moskeeën, kerken en scholen in brand hebben gestoken. Je kan ook de mensen die dat eigenlijk helemaal niet zo erg vinden overtuigen van hun ongelijk. Je kan de politiek de schuld geven. Je kan lid worden van een politieke partij. Je kan je gedachten ventileren. Je kan een gedicht schrijven. Je kan je moskee verkopen. Je kan 1984 van George Orwell overnieuw gaan lezen.

Of je kan gewoon lief zijn tegen elkaar.

Add a comment