Blog archives

Draaiorgel

1 comment

draaiorgel (12k image)

De gewone werk -en schoolweek is weer begonnen. Mensen gaan weer ‘s ochtends vroeg op pad om met de auto, bus of trein naar werk of school te gaan. Dat is natuurlijk lang niet altijd even leuk, zeker als je naar het station toe moet fietsen en je fiets een beetje brak is (zoals bij mij).

Dit humeur sloeg bij mij echter vanochtend om in blinde woede omdat men had besloten om bij de ingang van Hoog Catharijne een draaiorgel neer te zetten. U weet wel: zo’n ‘authentiek’ ding in een soort van kitsch-achtige barokstijl waar allemaal walgelijke interpreties van bekende melodietjes en volksliederen uit klinken. Niet zo prettig om dat te horen als je net uit bed komt. Bovendien was dit nog een graadje erger dan die dingen die je meestal hoort omdat de eigenaar had besloten om van de ouderwetse riedeltjes over te stappen op top-40 hits. Waardoor je dus probeert de trap op te klimmen terwijl een paar centimeter van je oren Dragostea Din Tei van O-Zone wordt afgespeeld terwijl twee mannen met goudkleurige melkbusjes voor je neus heen en weer staan te schudden op de maat van de muziek, omdat ze het ook nog volkomen normaal vinden dat je hun bétaalt voor het verpesten van je humeur.

De volgende keer doe ik eerst oordoppen in voordat ik naar school ga.

Add a comment

1 comment