Blog archives

Sloop!

una_klein2 (8k image)

Het is een mooi gebouw, de UNA-electriciteits centrale aan de Atoomweg in Utrecht. Voor veel treinreizigers (waaronder ikzelf) die richting Den Haag moeten is het elke dag weer leuk om het markante ‘de stijl’-achtige gebouw met de grote toren en het prachtige trappenhuis te zien.

Maar helaas, helaas: eigenaar NUON heeft besloten dat het gebouw gesloopt moet worden. Ongetwijfeld om een nieuwe, lelijke centrale neer te zetten. Of hoogwaardige appartementen. Of een McDonalds. Of iets anders waarvoor dit prachtige gebouw gesloopt moet worden. De gemeente Utrecht heeft er gelukkig voor gezorgd dat de toren en een deel van het gebouw blijft staan, maar een gedeelte zal toch gesloopt worden volgens het bovenstaande artikel uit de Volkskrant (als je het helemaal wilt lezen klik hier).

Daarom: actie! Op de website van de NUON is een klachtenformulier te vinden. Maak er dus gebruik van. Red de UNA-centrale!

Add a comment