Blog archives

Goedkope DVD’s, dure DVD’s

1 comment

Waar ik nu helemaal niks van snap: DVD’s kosten helemaal niks meer, terwijl CD’s ontzettend duur blijven, zelfs als ze in de aanbieding zijn.

Voorbeeld: ik kreeg een foldertje van de Van Leest in de bus: DVD’s en CD’s in de aanbieding. Tussen de DVD’s staan verschillende films voor bijna niks: Citizen Kane (volgens velen de beste film ooit gemaakt) voor 5 euro, E.T. voor 5 euro, De *Complete* Godfather-trilogie voor dertig euro!

Hoe anders is dat bij de CD’s: zelfs de goedkoopste CD’s zijn nog 9 euro, en dan krijg je alleen maar ‘Love Songs’ van Phil Collins. Voor de ‘Best of Supertramp’ betaal je maar liefst 20 euro! Ik zou zeggen: ga naar uw locale rommelmarkt en koop de complete collectie Supertramp voor een euro en u krijgt er waarschijnlijk nog de complete collectie James Last en Vader Abraham bij (of u dat nu leuk vindt of niet).

Maar goed, dat prijsverschil is dus raar: een film kost tegenwoordig meer dan 100 miljoen om te maken, de meeste cd’s echt niet meer dan 100.000 euro in productiekosten. Waar gaat dan de rest van dat geld heen?

Add a comment

1 comment