Blog archives

Zorgstelsel

1 comment

Vandaag in de Metro (PDF): een interview met Minister Hoogervorst van Volksgezondheid. In het interview zegt hij dat de concurrentie tussen de zorgverzekeraars, een van de belangrijkste redenen om het nieuwe stelsel in te voeren, geslaagd is:

Iedereen voorspelde dat de gemiddelde premie ver boven de 1100 euro zou uitkomen. We zitten met 1050 euro lager, dus we zien dat de concurrentie tussen verzekeraars echt werkt. Ze zijn tot op de bodem gegaan.

Een vreemde opmerking aangezien niet één verzekeraar die premie heeft, maar vrijwel alle zorgverzekeraars die 1050 euro als premie hebben genomen. Al eerder werd in kranten gesignaleerd dat er weinig valt te kiezen als iedereen dezelfde premie heeft. Ik voorspel u: nu is het nog goedkoop, volgend jaar gaan de premies van alle zorgverzekaars evenveel omhoog en is er nog steeds niks te kiezen.

Add a comment

1 comment