Blog archives

‘Vind het liedje’ en de beste gadgets ooit

2 comments

Zenith space command

Vandaag, in het kader van Derde kerstdag: twee leuke links die ik uit mijn RSS-reader heb gevist.

Als eerste: Tunatic, een programma waarmee u een liedje kan opsporen. U kent het probleem wel: u hoort een liedje op de radio wat u niet kent en zou het graag nog eens willen horen. Met Tunatic is het mogelijk om een microfoon naast de radio te houden, op ‘search’ te klikken en vervolgens zoekt Tunatic in zijn database naar het liedje. U kunt het zo proberen, want het pakket is gratis en werkt echt. U kunt overigens ook gewoon liedjes van uw computer laten ‘opsporen’, dat werkt ook. Helaas is het nog niet mogelijk om iets te neuriën.

Ten tweede een leuk lijstje: de beste gadgets van de afgelopen vijftig jaar. Het zal niemand verbazen dat de Walkman op 1 staat en de iPod op twee, maar heeft u bijvoorbeeld wel eens gehoord van de ‘Zenith Space Command’ (zie plaatje)? Dat was de allereerste afstandsbiediening, uit het begin van de jaren vijftig. Het ding koste een fortuin, maar maakte het wel mogelijk om vanuit uw luie stoel de kanalen te veranderen. Het ding werkte overigens zelfs zonder baterijen: elke knop op de afstandsbediening was gekoppeld aan een hamertje, die op een metalen plaatje sloeg waar ultrahoge tonen uitkwamen die door de tv werden ‘herkend’.

Add a comment

2 comments