Blog archives

Journalist aangeklaagd na stuk over anti-kopieersoftware

Cory Doctorow, een schrijver op het populaire weblog BoingBoing, schreef gisteren over de duistere kant van de anti-kopieer software Starforce. Starforce bleek namelijk voor crashes en instabiliteit op systemen te kunnen zorgen. Het verstopte zich op een manier die doet denken aan Sony’s XCP-software (rootkit), die eerder deze maand veel stof deed opwaaien. Het programma kan ondermeer cd-rom spelers beschadigen. De lijst van spellen die van de software gebruik maken is helaas erg lang (ondermeer Prince of Persia, King Kong en Splinter Cell 3).

Kritiek mag natuurlijk, maar niet van Starforce, want vandaag kreeg Cory een e-mail waarin een rechtzaak werd aangekondigd vanwege ‘beledigingen’, ‘roddels’ en ‘leugens’. Het artikel zou maar liefst 11 internationale wetten overtreden. Ook de FBI is blijkbaar op de hoogte gesteld van zijn ‘pesterijen’.

Cory’s antwoord is even kort als krachtig: ‘ik heb je brief toegevoegd aan mijn originele artikel en doorgestuurd naar Chilling Effects als voorbeeld van machtsmisbruik om critici het zwijgen op te leggen’.

Add a comment