Blog archives

Songbird: de open-source iTunes killer?

4 comments

songbird

Songbird is de naam van een nieuwe, open-source muziekspeler die de concurrentie wil aangaan met het populaire iTunes van Apple. Op dit moment is versie 0.1 te downloaden. Er zitten nog een hoop foutjes in (zo wil Songbird bij mij bijvoorbeeld geen artiest weergeven bij een nummer), maar het ziet er veelbelovend uit. Er zit een ingebouwde webbrowser in (gebaseerd op Firefox) en er zijn al een aantal links voorgeprogrammeerd, naar muziekwinkels, websites en radiostations. Als u nog meer wilt lezen over Songbird kunt u helaas niet terecht op hun website: die is down vanwege een overvloed aan internetverkeer (u kunt het programma daar nog wel downloaden). Er is echter wel een leuk interview te lezen bij BoingBoing.

Overigens kreeg ik een cryptische mededeling over een missend bestand (msvcp71.dll). Als u dat ook overkomt: download hier dat bestand, pak het uit en zet in uw windows/system32 folder en het moet werken.

Add a comment

4 comments