Blog archives

Milosevic wordt opgebaard in museum

Milosevic

Goed, wellicht ben ik wat naïef, maar toen ik net deze kop op Teletekst zag was mijn eerste gedachte ‘Wat?! Voor altijd? Net zoals Lenin?’. Nee, uiteraard niet, slechts voor een paar dagen zodat de mensen afscheid kunnen nemen van hun geliefde dictator. Maar toch, zo’n raar idee zou het niet zijn toch? Het ‘Museum voor de Revolutie’ zou ongetwijfeld nog wel plek hebben voor een mooie vitrine waar Slobodan tot het einde der tijden kan liggen.

Overigens ligt Lenin er nog steeds, in het voor hem gebouwde mausoleum op het rode plein in Moskou. Welke delen van zijn lichaam echt zijn en welke in de loop der tijd zijn vervangen door ‘nieuwe’ onderdelen is onduidelijk en de regering geeft daar geen commentaar over. Het mausoleum heeft zelfs een eigen website, met een model in VRML, u weet wel: 3d op het web wat helemaal hip was in 1997, maar nu compleet achterhaald is. Wat dat betreft loopt Rusland dus nog net zo achter als vroeger.

Add a comment