Blog archives

CV-jatters

2 comments

Aangezien ik op dit moment werkzoekend ben heb ik mijn CV op een aantal banensites gezet: Monsterboard, Werk.nl, etc. Dat werkt over het algemeen af en toe wel redelijk, en soms belt iemand me zelfs op naar aanleiding van mijn CV. Meestal zijn dat detacheringsbureaus die een ‘geweldig innovatieve job als webspecialist’ hebben, wat meestal neerkomt op het invoeren van producten van een saai bedrijf ergens in de polder. Soms is het wél eens wat, maar meestal moet ik de meeste mensen toch teleurstellen dat ze voor dergelijke klussen beter iemand anders kunnen vragen.

Vandaag kreeg ik, na wijziging van mijn CV, echter geen uitzendbureau aan de lijn, maar een mailtje van een nieuwe website: itjobbing.nl. Deze website had namelijk mijn CV, ongevraagd, overgenomen op hun website, er de titel ‘Website adviseur’ boven gezet (die ik niet zelf heb bedacht) en schreven me dat mijn cv op dit moment NIET ACTIEF is, maar dat ik ‘m GRATIS kan ACTIVEREN voor een GEWELDIGE BAAN (hoofdletters van hun, niet van mij).

Even los van het feit dat ze waarschijnlijk inbreuk maken op mijn auteursrecht vind ik het gewoon onbeschoft om ‘zo maar’ CV’s van het net te plukken en die op je eigen website te zetten: ik heb nergens om gevraagd en alle goodwill die ik heb om hun site te bekijken verdwijnt als sneeuw voor de zon. Jammer maar helaas, het woord ‘itjobbing’ staat bij mij vanaf nu synoniem met SPAM.

Om alle woede af te reageren heeft Eric vandaag gelukkig weer een leuk spelletje gevonden. Kunt u het balletje in het bakje leggen met de robotarm?

Add a comment

2 comments