Blog archives

Zoek de piraat

1 comment

Piraat

De Amerikaanse organisatie voor Consumentenelectronica heeft een komische advertentie in verschillende tijdschriften gezet waarin ze haar consumenten oproept in opstand te komen tegen de bedenkelijke praktijken van platenmaatschappijen en de RIAA’s en BUMA/STEMRA’s van deze wereld. U weet wel, die organisaties die onschuldige mensen aanklagen voor piraterij, troep op uw legaal gekochte cd’s stoppen en uw rechten willen inperken.

Overigens hebben de artiesten zelf er ook genoeg van, zoals blijkt uit de oprichting van de nieuwe Canadian Music Creators Coalition, een organisatie van Canadese muzikanten zoals Avril Lavagne, Broken Social Scene en de Barenaked Ladies, die het liever niet hebben dat hun fans worden aangeklaagd. Wie volgt het voorbeeld in Nederland?

Add a comment

1 comment