Blog archives

BBC opent archieven

logo_bbc.gif

De BBC, u weet wel: dat leuke omroepje uit Engeland, heeft haar complete televisie-archieven geopend, helaas nog niet met beeld, maar men zegt dat dat slechts een kwestie van tijd is. U kunt van bijna een miljoen televisie en radioprogramma’s alle gegevens opvragen. Zoals bijvoorbeeld wat er gebeurde op de dag dat u geboren werd: in mijn geval bijvoorbeeld de allereerste aflevering van Black Adder. Of bijvoorbeeld wanneer Koningin Beatrix op televisie verscheen (vaak in het gezelschap van Helmet Kohl blijkbaar). En u kunt vervolgens zelfs in uw RSS-lezer bijhouden wanneer onze vorstin weer op televise verschijnt. Of zo’n typische web 2.0 tag cloud van alle categorieĆ«n die met haar te maken hebben (de problemen in Noord Ierland!)

Add a comment