Blog archives

Nederland haalt halve finale WK, wint van Duitsland

duitslandverliest.jpg

Het Wereldkampioenschap 2006 in Duitsland zal de geschiedenis in gaan als een succesvolle serie voor Nederland. Een wereldkampioenschap zat er niet in, en zelfs een finaleplaats was geen optie. Uiteindelijk waren het toch de voorspelbare rivalen Italië en Brazilië die om de eer streden, en Brazilië won uiteraard, verdiend, door twee prachtige doelpunten van Ronaldinho die eens te meer zijn status als beste voetballer ter wereld bevestigden.

Hetzelfde Italië dat verloor in de finale bleek te sterk te zijn voor Nederland tijdens de slopende halve finale, die pas werd beslist in de laatste minuut van de extra speeltijd. De beslissing van de Belgische scheidsrechter Frank De Bleeckere om een strafschop toe te kennen nadat Giovanni van Bronckhorst op een ongelukkige manier de aanvaller Totti ten val bracht hield de gemoederen nog lang bezig. In verschillende steden in Vlaanderen werden vernielingen aangebracht door daar residerende Nederlanders.

Voor veel Nederlanders zal echter vooral de kwartfinale tegen Duitsland als hét moment van het WK 2006 de geschiedenis ingaan. Wat de kwartfinale tegen Zweden op het EK van 2004 deed voor het ‘penaltytrauma’ deed deze kwartfinale voor het ‘Duitslandtrauma’ van 1974. Johan Cruijff verzuchtte in een nabeschouwing dat ‘Robben’ (de maker van de winnende 2-1 goal) ‘eindelijk deed wat hij in 1974 had moeten doen: scoren’.

Opmerkelijk genoeg bleken de resultaten van het WK 2006 vrijwel geheel overeen te komen met een onderzoek van twee studenten aan de Universiteit van Dubai. De twee zijn inmiddels aangesteld om ook voorspellingen te doen over andere prangende kwesties als de datum waarop Jezus Christus terug op aarde zal komen, wanneer Osama Bin Laden opgepakt wordt en wanneer Nederland nu eindelijk een keer wél wereldkampioen wordt.

Add a comment