Blog archives

Ernst Haeckel’s Kunstformen der Natur

haecekl.jpg

Misschien heeft u nog nooit van Ernst Haeckel gehoord, maar zijn werk kent u waarschijnlijk wel. Haeckel was een Duits bioloog en filosoof die ondermeer Charles Darwin in Duitsland introduceerde, nu bekende begrippen als ‘ecologie’ bedacht en veel wetenschappelijke en minder wetenschappelijke theorieën ontwikkelde.

Daarnaast was hij ook nog illustrator. En wat voor een! Voor zijn Kunstformen der Natur (1904) maakte hij honderd prachtige prenten van allerlei dieren, van kleine pantoffeldiertjes tot herten en vogels, zoals boven te zien is. En die honderd prenten zijn allemaal in hoge kwaliteit te downloaden vanaf Wikimedia Commons, zodat u ze kunt gebruiken voor van alles en nog wat. Zoals bijvoorbeeld als bureaubladachtergrond voor op uw laptop (1280×800 resolutie).

Add a comment