Blog archives

Een empirische observatie

1 comment

fiets.jpg

Toen ik vanmiddag terug kwam van mijn werk en mijn fiets losmaakte merkte ik dat er een vreemde sticker op zat: ‘Uw fiets mag hier maximaal 28 dagen buiten het rek staan! Als deze fiets zich hier over 28 dagen nog steeds bevindt is het TE LAAT en wordt uw fiets het land uitgezet!’.

Afgezien van het feit dat er natuurlijk helemaal geen fietsklemmen vrij zijn bij het station, en zeker niet om 9 uur ‘s ochtends vond ik dit eigenlijk een beetje vreemd. Blijkbaar zijn er veel zwerfietsen die al die klemmen bezetten voor de niet-zwerffietsen. Op zich is het dus niet onaardig dat de politie die af en toe er uit haalt.

Ik heb echter zo mijn twijfels over de hoeveelheid zwerffietsen op het station. Een aantal maanden geleden had het GVU, de Utrechtse busmaatschappij, alle fietsen die geparkeerd stonden voorzien van plastic zadelbeschermerkapjes met daarop de tekst: ‘Geen zin in een natte kont? Neem de bus!’ of iets dergelijks. Als er erg veel zwerffietsen stonden zou je dus zeggen dat na een week er nog een hoop van die kapjes op de zadels zouden zitten, maar dat was niet het geval: er waren er bijna geen meer. Dit kan dus alleen maar betekenen dat die kapjes ofwel in die week allemaal gejat zijn van de zwerffietsen, de bijbehorende fietsen zijn gejat, of veel logischer: de kapjes zijn verwijderd door de bezitters van die fietsen.

Zoveel zwerffietsen zijn er dus helemaal niet op het station. Misschien moet de politie wat vaker vragen aan het GVU of ze reclame willen maken op een regenachtige dag.

Add a comment

1 comment