Blog archives

Wat kies ik in Utrecht? Deel 12: de Partij van de Arbeid (PvdA)

De website

Gelukkig, IEDEREEN TELT MEE bij de PvdA deelt Wouter Bos ons mee vanaf pvda.nl. Een eindeloze dropdown met gemeentes (hallo webmasters: denk eens aan een zoekfunctie!) leid ons naar de lokale afdeling die niet goed werkt in Firefox. Dat is toch weer 20% minder kiezers voor de PvdA in Utrecht.

Het programma

Vanaf de cover glimlacht Rinda den Besten ons breedlachs toe. Hier dus wel de naam van de lijsttrekker in het programma, en geen lang betoog van de landelijke lijsttrekker zoals bij D66. Hier ook weer veel bullet points, maar helaas soms wel in een wat ambtelijke schrijfstijl. Verder bied de partij een ‘samenvattingsfolder’ aan, die helaas vooral is bedoeld voor de drukker aangezien de helft van de folder op de kop staat.

Volgens het programma in Utrecht gezelliger worden dankzij de zitting van de partij in het collega. Wat fijn! En Utrecht is ook zo’n fijne stad om in te wonen dankzij de PvdA. Yes! Is er een bankje kapot? Bel met de gemeente en waarschijnlijk komt Rinda het hoogstpersoonlijk zelf repareren. Fantastisch! Want iedereen telt mee bij de PvdA, hoera hoera!

Wel goed: gelijk in het begin op één a4-tje alle kernpunten van het programma. Maar helaas ontsporen de zinnen in de bullet points weer in lange wazige taal met veel moeilijke woorden en weinig menselijke voorbeelden. Wat dat betreft kan de PvdA nog heel wat leren van de schrijfstijl van haar socialistische vrienden van de SP.

Wat opvalt

Wat ontbreekt

Lees verder

<< De GroenenIntroductie >>

Add a comment