Blog archives

Transpair: tien dagen lang een ruimte hacken

De theaterzaal van de vechtclub in Utrecht is de komende tien dagen het toneel van een experiment van interieurarchitect Loes Glandorff: Transpair. In die ruimte heeft ze een complete woning neergezet waar ze tien dagen gaat wonen, terwijl ze samen met bezoekers meegebrachte spullen repareert en ze een nieuwe functie geeft: transparing.

Tegenwoordig is het zo dat spullen als ze kapot gaan meestal weggegooid worden, met dit project wil Loes laten zien dat het einde van een ding juist een nieuw begin kan betekenen, en een mogelijkheid tot herinterpretatie.

Tijdens de tiendaagse bewoning is er een livestream te zien van de gebeurtenis, hier beneden. Meer informatie op de website. Woensdag 14 juli en zondag 18 juli zijn er open dagen, donderdag 22 juli is er een borrel en veiling van de objecten.

Add a comment