Blog archives

Inception: vermakelijk, maar zonder hart

6 comments

Ja, het is een erg vermakelijke bijna tweeënhalfuur aan film. Nee, het is niet de beste film van de afgelopen tien jaar, of zoiets. Prachtige special effects. Goed script en knappe regie ook,want het blijft duidelijk te volgen, zelfs met vier levels aan mogelijke realiteiten op verschillende plekken en snelheden.

Maar ook: het is toch wel erg handig om zo’n droom te hebben, want dan kun je opeens een lift hebben zonder zwaartekracht, met explosies! En sneeuwscooters in de alpen met explosies! En, oh ja, een complete niet bestaande stad die helemaal kapot gaat, door explosies!

Desondanks zijn al die explosies toch heel vermakelijk, net zo vermakelijk als die andere film met veel explosies uit dezelfde koker van schrijver / regisseur Christopher Nolan: The Dark Knight.

Echter, in het genre van het realiteitsverstorende actiedrama kan Inception toch echt niet tippen aan de verfilmde scenario’s van Charlie Kaufman, zoals Adaptation, Synecdoche, New York en natuurlijk Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Dat zijn films met een hart, en dat hart heeft Inception niet.

Add a comment

6 comments