Blog archives

OV-bedrijven verdienen 10 miljoen per jaar aan niet-uitcheckers

Het Nederlands Dagblad heeft wat interessante cijfers over hoeveel OV-bedrijven verdienen aan mensen die niet uitchecken met hun OV-chipkaart. In het OV van Amsterdam is dat 100.000 keer per maand, in Rotterdam 50.000 keer en bij de NS 25.000 keer.

Aangezien bij bus/tram/metro reizen dat niet uitchecken je vier euro kost, en bij de trein dat tien euro per keer (voor abonnementhouders, anonieme gebruikers betalen twintig euro) betekent dat op jaarbasis de OV bedrijven meer dan 10 miljoen euro verdienen aan niet-uitcheckende reizigers.

Volgens de OV-bedrijven zelf verdienen ze niks aan die bedragen, omdat ze ook geld moeten uitgeven voor de mensen die restitutie willen (ongeveer 10% van de niet-uitcheckers).

Add a comment