Blog archives

Nutteloze kennis

1 comment

George Boole, de man naar wie de boolean is vernoemd was getrouwd met Mary Everest. Zij was het nichtje van George Everest, naar wie (ondanks dat hij dat liever niet had) de Mount Everest is vernoemd.

Boole had vijf dochters, waaronder Mary Ellen Boole, die trouwde met Charles Howard Hinton, een belangrijke wiskundige op het gebied van de vierde dimensie. Hij is de bedenker van het woord tesseract, en ontwierp tevens een honkbalmachine die ballen kon afschieten met buskruit, die helaas wel wat slachtoffers maakte. Hun jongste zoon Sebastian was de bedenker van het klimrek.

Allemaal nutteloze kennis die wie niet makkelijk wisten zonder Wikipedia, dat de afgelopen twee maanden ruim 16 miljoen dollar ophaalde in de jaarlijkse donatieronde.

Add a comment

1 comment