Blog archives

Koffie + Wifi: Seats2meet Utrecht

5 comments

Foto: Rienk Jan Schurer / CC-BY-NC

De zogenaamde digitale nomade is in opkomst: geen kantoor meer nodig, je werkt op je laptop vanuit een koffiebar. Of zoiets. Nu zou ik mezelf helemaal geen digitale nomade willen noemen, maar ik vind het wel fijn om af en toe wat mails weg te werken op een andere plek dan mijn eigen huis.

De eisen zijn simpel: koffie en wifi. Maar dat te vinden is nog niet zo makkelijk. Ik probeer af en toe een locatie uit en ik blog hier mijn bevindingen.

Deze keer: Seats2meet in Utrecht.

Concept

Seats2meet is niet zomaar een koffie en wifi plek, het is een heus ‘society 3.0 concept’, voornamelijk gericht op ZZP-ers, die hier kantoor kunnen houden. Je kunt er gratis werken, en tussen de middag is er een geweldige gratis lunch (waar je overigens wel voor moet inchecken en aanmelden). Het idee is dat iedereen open staat voor een praatje en informatiedeling. Dat klinkt een beetje eng, maar in de praktijk valt het wel mee en word je niet elke vijf minuten gestoord door iemand die kennis met je wil delen.

Als je met een klant wil vergaderen kun je een van de vergaderzalen huren. Dat kost wel geld.

Sinds 2012 moet je reserveren voor een plek in Utrecht. Dat kost niks, maar het kan dus wel zijn dat er geen plekken meer zijn.

Wifi

Prima. Inloggen op ‘Seats2meet.com’ met wachtwoord 1234567890 en je bent online, zonder inlogpagina’s. Er zitten veel mensen op, maar meestal is het erg snel. Voor de echte nerds: zie hier beneden het grafiekje van speedtest.net.

Er staan redelijk veel poorten open (SSH, mail, Spotify). Het enige wat dicht lijkt te staan is IRC.

Koffie

Gratis koffie uit een Douwe Egberts machine. Niet heel slecht, maar ook niet heel goed. De cappucinno en de Wiener Melange zijn beter dan de reguliere koffie. Als je na de lunch komt is het helaas niet mogelijk om nog iets eetbaars te krijgen. Maar met een Albert Heijn op 2 minuten loopafstand is dat ook weer niet zo’n probleem.

Stroom

Aan de muurkant van de tafels zitten stopcontacten, wat het wel wat lastig maakt als je aan de andere kant van de tafel zit. Bij sommige tafels liggen ook stekkerdozen op de grond.

Toilet

Om de hoek. Gratis.

Omgeving en locatie

Boven de Albert Heijn op Hoog Catharijne. Loop rechts de gang na de ABN helemaal uit, bel aan bij ‘Seats2meet’ en ga met de lift naar de tweede verdieping, of neem de trap tegenover de lift. Meestal is het behoorlijk druk, zoals te zien is op de live webcam. Als je rond lunchtijd komt is er geen garantie dat er plek is, en je hebt kans dat er rond het einde van de dag nog een (rumoerige) borrel wordt gegeven. Neem een koptelefoon mee.

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 en soms ook ‘s avonds en op zaterdag, alleen als er toevallig iemand een zaal heeft gereserveerd.

Oordeel

Prima plek. De lunch is geweldig, en ook het internet is meestal lekker snel en betrouwbaar. Wel een beetje rumoerig bij tijd en wijle, en jammer dat je in het weekend op zoek moet naar een andere locatie. Door het nieuwe reserveringssysteem kan het zijn dat je naast een plek grijpt en naar een andere plek op zoek moet.

Cijfer: 7.5

Locatie: Moreelsepark 65, Hoog Catharijne. Boven de Albert Heijn. Routebeschrijving.

Add a comment

5 comments