Blog archives

Koffie + Wifi: Centrale Bibliotheek Nijmegen

1 comment

De zogenaamde digitale nomade is in opkomst: geen kantoor meer nodig, je werkt op je laptop vanuit een koffiebar. Of zoiets. Nu zou ik mezelf helemaal geen digitale nomade willen noemen, maar ik vind het wel fijn om af en toe wat mails weg te werken op een andere plek dan mijn eigen huis.

De eisen zijn simpel: koffie en wifi. Maar dat te vinden is nog niet zo makkelijk. Ik probeer af en toe een locatie uit en ik blog hier mijn bevindingen.

Deze keer: de centrale bibliotheek in Nijmegen.

Wifi

Redelijk. Meerdere hotspots geleverd door KPN zonder inlogpagina’s. Gewoon verbinden met OBGZ-AP-cijfer en je bent online. De snelheid is heel redelijk: rond de 3 Mbit, zowel up als down, maar valt af en toe wel wat omlaag.

Helaas heeft de firewallpolitie toegeslagen en is zo’n beetje alles behalve webverkeer geblokt. Geen IRC, SSH, of zelfs mail. Alles via webmail dus. Spotify werkt wel, dus BitTorrent zal ook wel werken.

Koffie

De Cafebar 2500 spuugt al trouw sinds 1975 vieze automatenkoffie uit in de bibliotheek van Nijmegen. Daar betaal je gelukkig ook maar 60 cent voor.

Stroom

Bij de werkplekken aan het raam zijn overal stopcontacten. Hulde!

Toilet

Begane grond. 30 cent.

Omgeving en locatie

Naast Filmhuis LUX in de binnenstad in een ruim, rustig en modern pand. Als je genoeg hebt van je laptop kun je dus altijd nog een filmpje of een biertje pakken bij de buren. Ook handig als overlegplek.

Openingstijden

Dinsdag en donderdag van 11.00 tot 21.00. Anders tot 18.00. Van september tot en met mei ook open op zondag van 13.00 tot 17.00.

Oordeel

Goede plek. Jammer van de vieze koffie en de beperkingen op het internetverkeer. Maar het internet doet het dan wel weer goed en ze zijn open op zondag.

Cijfer: 7

Locatie: Mariƫnburg 29, Nijmegen. Kaartje.

Add a comment

1 comment