Blog archives

Het beste van 2012: muziekalbums

Juist, het is weer die tijd van het jaar. Het einde van het jaar betekent: een lijstje, met de beste albums van het jaar. Het ultieme muzieknerd-ding.

2012 was wat mij betreft geen al te best jaar. Ik heb een hoop geluisterd, maar er was weinig wat er echt enorm uitsprong, veel dingen die zo-zo waren. Weinig verrassends. Maar misschien word ik ook wel oud en ben ik niet meer zo van de nieuwe muziek.

Net zoals voorgaande jaren heb ik bij alle albums die op Spotify beschikbaar zijn een icoontje gezet waar je direct op kan klikken, en heb ik een YouTube mix gemaakt met de beste nummers van elk album. Veel luisterplezier en een mooi 2013!

 1. Death Grips – The Money Store / NO LOVE DEEP WEB
 2. Grizzly Bear – Shields
 3. Kendrick Lamar – good kid, m.A.A.d city
 4. Jessie Ware – Devotion
 5. dEUS – Following Sea
 6. Grimes – Visions
 7. The Shins – Port of Morrow
 8. Dirty Projectors – Swing Lo Magellan
 9. Squarepusher – Ufabulum
 10. First Aid Kit – The Lion’s Roar
 11. Sharon van Etten – Tramp
 12. Leonard Cohen – Old Ideas
 13. Macintosh Plus – Floral Shoppe Gratis download!
 14. Godspeed You! Black Emperor – Allelujah! Don’t Bend! Ascend
 15. Japandroids – Celebration Rock

Voor de archieven: hier zijn mijn lijstjes van 201120102009, 2008, 2007, 2006, 2005 en 2004. En voor wie smult van nog meer lijstjes, check Best Ever Albums, Metacritic, Kindamuzik, Tiny Mix Tapes, NME (scroll naar beneden), OOR, Drowned in SoundPitchfork en Sander Spek.

Ik heb ook een lijstje van mijn favoriete films van dit jaar, die kan je hier lezen.

Add a comment