Blog archives

Bush vergelijkt Bin Laden met Hitler

bush.jpg

George W. Bush, u weet wel: de leider van de vrije westerse wereld, heeft in een speech gezegd dat Bin Laden vergelijkbaar is met Hitler en Lenin. Afgezien van het feit dat Bush hier een schoolvoorbeeld weggeeft van de Wet van Godwin valt me nog iets anders op, namelijk: is Bin Laden zo onderhand niet de Orwelliaanse Sneeuwbal geworden van Bush?

Niet dat Bin Laden nou zo’n lieverdje is en voor de vrije wereld vecht (op dat punt gaat de vergelijking natuurlijk mank), maar wel dat hij ondertussen het vaste excuus van Bush is geworden om al het kwaad in de wereld mee te verklaren. Of Bin Laden niet gewoon dood is of van zijn pensioen aan het genieten is in een grot in Pakistan doet verder niet terzake: ergens is een aanslag (zoals laatst bijna in London), de locale veiligheidsdiensten zijn nog een beetje voorzichtig met de daders aan te wijzen maar Bush weet het al gelijk zeker: het moet al-Qaeda (en Bin Laden) wel zijn, dat is tenslotte de moeder van al het kwaad in de wereld.

En om de vergelijking nog maar even door te voeren: begint Bush onderhand niet wat trekjes te krijgen van dat andere varken uit Animal Farm: Napoleon?

Add a comment