Blog archives

De herindeling van de publieke zenders

Logo's publieke omroep

Het is nu een week geleden dat de publieke omroep alle programma’s door elkaar heeft gehusseld om daarmee een groter kijkersaandeel te krijgen. Het is wellicht een beetje makkelijk om na een week al te beginnen met zeiken. Maar toch: vanavond had ik na het journaal even zin om te ontspannen. Wat zijn dan de mogelijkheden?

Op Nederland 1: Blik op de Weg. Wellicht het meest suffe en correcte programma wat er bestaat op de Nederlandse zenders. Met al 100 jaren hetzelfde ‘kijk eens wat een ongehoorzame burgers, ik rijd zelf nooit hoger dan de maximale snelheid’ commentaar van Leo de Haas. Op Nederland 2 iets wellicht nog ergers: In Voor- en Tegenspoed. Een scheiding tussen Monique en Eric moet voorkomen worden door relatietherapeuten want Eric gedraagt zich echt als een verveeld kind volgens zijn vrouw. Pfff. Nederland 3 heeft gelukkig gewoon voetbal, maar daar had ik geen zin in.

‘Vroeger’ (twee weken geleden) was het tenminste duidelijk: op Nederland 1 nieuws en de emo-tv van de EO, op Nederland 2 Frans Bauer en sport en op Nederland 3 culturele en informatieve programma’s. Hoezo onduidelijke kijkersprofielen?

Gelukkig zijn er altijd nog de Belg en de Brit. Op hetzelfde tijdstip op BBC: een informatief programma over het opsporen van je familiegeschiedenis en op Belgie 2 het bijzonder goede actualiteitenprogramma Terzake met een reportage over YouTube.

Add a comment