Blog archives

Kinder Rasmus Schokolade

8 comments

Kinder Rasmus

In de categorie “waren we maar nooit beroemd geworden“: The Rasmus, dat bandje wat in 2003 internationaal even heel bekend was met dat nep tienergothic ik-ben-eenzaam-en-mijn-ouders-zijn-eikels nummer In The Shadows. Het succes moet natuurlijk goed uitgemolken worden, en daarom heeft men toestemming geven om het hitje te gebruiken onder een reclame. Echter niet voor snelle auto’s, drank of sigaretten maar voor… Kinder Schokolade.

Inderdaad, Kinder Schokolade, het ‘heerlijke reepje volle melk met lekkere chocolade’, speciaal voor kinderen ontwikkeld! De doelgroep van The Rasmus is wellicht jong, maar toch niet zo jong dat ze nog chocoladerepen met extra melk nodig hebben.

kinder.jpg

Overigens wel interessant om in deze context te melden is dat onlangs de verpakking van Kinder Schokolade vernieuwd is. En dat was ook wel nodig, want al sinds 1967 sierde een zekere Günter Euringer de verpakking. In 2005 werd hij vervangen door Kevin, een andere jongeman die er in ieder geval wat meer bij de tijd uitziet. Maar dat wordt niet door iedereen in dank afgenomen, de actiegroep weg mit Kevin wil Günter weer terug, want de maker Ferero verandert ‘niet alleen de verpakking van een product, maar ook een deel van onze identiteit’. Bovendien ‘gebruikt Kevin haargel, zijn achteraf zijn tanden witter gemaakt en draagt hij een oranje poloshirt’. Gelukkig heeft de actiegroep op haar website speciale stickers die men over de nieuwe verpakkingen heen kan plakken. De groep heeft inmiddels al meer dan 75.000(!) handtekeningen opgehaald en probeert de 100.000 te halen, dus als u ook liever Günter ziet in plaats van Kevin kan u ze helpen.

Add a comment

8 comments