Blog archives

De laatste trein naar Naarden-Bussum

2 comments

stationbord.jpg
Foto: Bicyclemark. Licentie: BY-NC-SA.

Woensdag, net even na middernacht, liep ik over het centraal station van Utrecht nadat ik terugkwam van een dichtersfestival. Mijn oog viel op het vrijwel lege bord in de hal met vertrektijden: trein naar Amsterdam, 01.14 uur, trein naar Rotterdam 02.21 uur, de trein naar Naarden-Bussum, om 01.16 uur. Naarden-Bussum? Een trein om 1 uur ‘s nachts?

Goed, wellicht dat je om 1 uur richting ‘t Gooi wil, maar toen ik de borden even bekeek met de vertrektijden viel me op dat die trein alleen op Woensdag gaat. Alle andere dagen gaat de laatste trein om 00.54. Waarom gaat die trein speciaal op Woensdag twintig minuten later? Is er dan iets te doen op die treinlijn?

Add a comment

2 comments